27 d’agost 2021

Trilita Ediciones (3): Camí de Sirga, de Roberto Morote


Trilita Ediciones és el nom comercial de l'empresa catalana Asuntos Especiales S. L. Va néixer l'any 2014. El seu director és Albert Mestres (soci de la llibreria Continuarà Còmics). Juntament amb Netcom2 Editorial, forma part de Coeditum.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la novel·la gràfica Camí de Sirga. Una adaptació de la novel·la de Jesús Moncada al còmic, escrita i dibuixada per l'artista aragonès Roberto Morote, i publicada el juliol de 2021 com a núm. 2 de la col·lecció Quaderns Continuarà. És l'adaptació al còmic de la novel·la homònima de l'escriptor Jesús Moncada (Mequinensa, 1941 - Barcelona, 2005). Avui en dia, hi ha tres edicions diferents de la novel·la: Edicions 62 (2004), labutxaca (2010) i Edicions 62 (2017).

L'editorial Gara d'Edizions ha fet l'edició en aragonès de la novel·la gràfica.Camí de Sirga. Una adaptació de la novel·la de Jesús Moncada al còmic
Jesús Moncada, Roberto Morote
Rústica amb solapes
17 x 24 cm
Color
176 pàgines
24 €
Col·lecció Quaderns Continuarà núm. 2
Juliol de 2021
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Qui li va tancar els ulls a Mequinensa aquell fatídic dia de 1971? Potser varen ser el seus habitants, els que necessitaren que algú els cegués per no veure, per no ser, per no sentir que les seves cases i les seves vides -com tants d’altres a l’Aragó- quedaven reduïdes a runes submergides a l’aigua. La seva història i la seva memòria, relatada per Jesús Moncada des d’aquell camí de Sirga que dona títol a la novel·la, ha fet que la població, la literària i la real, sigui coneguda mundialment.

Roberto Morote, en el seu debut en una història llarga, condensa en aquesta novel·la gràfica la frescor de l’obra de Jesús Moncada i ens explica l’esdevenir de Mequinensa al llarg de gran part del segle XX.


Enllaços:

Fitxa de Camí de Sirga, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Roberto Morote, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Jesús Moncada, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Trilita Ediciones, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Albert Mestres, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Coeditum, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs dCoeditum i Tebeosfera i el blogs de Trilita Ediciones i ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada