23 d’agost 2021

Tercer aniversari de L'Illa de Còmic


La setmana passada, el blog L'Illa de Còmic va complir tres anys. El 17 d'agost de 2018, en vaig publicar la primera entrada. L'objectiu del blog era, bàsicament, començar a construir un catàleg en línia dels còmics publicats en català, i en paper, els darrers 10/15 anys; tot a través d'entrades estructurades a partir de les editorials i dels autors que n'han publicat. Avui en dia, aquest objectiu segueix vigent.

En aquests trenta-sis mesos, he publicat 285 entrades. La majoria d'elles són fitxes que inclouen la informació bàsica de més de 1.000 còmics editats en català, sense comptar les revistes, els quals es poden comprar a les llibreries, a les editorials o als autors que els han publicat. En el cas de saber que un còmic està esgotat o descatalogat, ho he indicat a l'entrada corresponent.

Durant els darrers dotze mesos, he compartit les llistes dels còmics en català publicats els anys 2016 i 2020, ordenats per editorials; les quals s'afegeixen a les ja publicades anteriorment: 20172018 2019. Pel que fa a les llistes ordenades per mesos, podeu consultar les dels anys 20192020 i 2021. Més endavant, publicaré la llista que abasta el lustre 2016-2020.

El passat cap de setmana, vaig fer un petit canvi al nom del blog: hi vaig afegir l'article. En català, els articles són importants. Per altra banda, encara hi ha eines i funcions de Blogger que no control prou bé però, com deim a Mallorca, a poc a poc...

Vull agrair la vostra visita a totes i tots els que, en qualque moment, heu entrat al blog. També vull agrair la informació que han aportat alguns autors per poder elaborar l'entrada corresponent a les seves obres. Finalment, vull expressar el meu agraiment a Llop Segarrenc, de Planeta Sigarra i col·laborador de ComiCat, pel seu suport; i a Jose A. Serrano, de Guía del cómic, per descobrir-me còmics que no coneixia.

Salut i còmics

4 comentaris:

  1. Per molts i molts anys!!!! I també agraeixo la menció. Salut i endavant!!!

    ResponElimina
  2. Per molts anys, Illa de Còmic!
    i moltes gràcies per la informació i la descoberta de còmics editats en català!

    Salut!

    ResponElimina