dimarts, 13 de juliol de 2021

PRH (24) / Beascoa (5): La colla ferralla, de Fermín Solís


Beascoa és un segell infantil de Penguin Random House Grupo Editorial (PRHweb corporativa) des que el va adquirir l'any 2001. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmic infantil La colla ferralla, escrita i dibuixada per l'autor extremeny Fermín Solís. Avui en dia (juliol de 2021), s'han publicat dos números, l'abril i el juny de 2021, respectivament, dins la col·lecció El meu primer còmic.


LA COLLA FERRALLA

La colla ferralla
Fermín Solís
A partir dels 4 anys
Cartoné
20,8 x 26,6 cm
Color
48 pàgines
14,95 €
Col·lecció El meu primer còmic
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL  [del núm. 1]

Vet aquí la colla més divertida en un món reblert d'escombraries. Avui comencen les aventures de la increïble Colla ferralla!

L'Arruguetes, el Pardal, el Trau, el Fastigoset, l'Elefantina i el Bombolleta han decidit plantar cara al temible i totpoderós senyor Cap Suprem i fugir del Món Escombraria, l'immens abocador en què viuen. Per mitjà de l'enginy i gràcies als poders que tenen, construiran plegats un globus aerostàtic amb què solcaran els cels fins als confins del seu món pudent.

Ara bé, creieu que el Cap Suprem deixarà que la Colla Ferralla se'n pugui escapar així com així?

Aventures, pudorotes, rialles, acció i líquids enganxosos en aquesta increïble sèrie de còmic infantil del Fermín Solís.

Fermín Solís (Madroñera, 1972) es autor de còmics i il·lustrador. Els seus primers treballs es van publicar als fanzines Subterfuge i Cabezabajo, als quals van seguir obres de major envergadura, d'entre les que destaca el cicle protagonitzat pel seu alter ego Martín Mostaza: Los días más largos (2003; amb el qual va aconseguir el Premi a l'Autor Revelació del Saló del Cómic de Barcelona 2004), El año que vimos nevar (2006) i Mi organismo en obras (2011).

Fermín Solís es va consolidar com un dels grans autors espanyols amb més projecció de futur i internacional amb la publicació de la novel·la gràfica Buñuel en el laberinto de las tortugas (2008), editada originalment en blanc i negre i finalista del Premi Nacional de Cómic. Fora del terreny del còmic, ha escrit i il·lustrat àlbums infantils, com la sèrie «Les colossals aventures del Harry i el Marrac». Els seus llibres s'han traduït i publicat també als Estats Units, Canadà, Alemanya i França.


- La colla ferralla núm. 1 (febrer de 2020)Enllaços:

- Fitxa de La colla ferralla, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Fermín Solís, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Beascoa, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Penguin Random House, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Beascoa i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada