dijous, 15 de juliol de 2021

Editorial Joventut (8): Les lliçons del professor Poca-solta, d'Elise Gravel i Iris


L'Editorial Joventut va ser fundada per José Zendrera el 1923 a Barcelona. És coneguda principalment pels seus àlbums il·lustrats i per les seves edicions de Les aventures de Tintín.

El març de 2018 va engegar la col·lecció Joventut Còmic. Segons l'antiga versió del web de l'editorial: "Estrenem aquesta nova col·lecció amb obres de contrastat èxit en el panorama internacional del còmic infantil, i reconegudes amb alguns dels guardons més prestigiosos d'aquest sector.".

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmic infantil Les lliçons del professor Poca-solta, escrita per Elise Gravel i dibuixada per Iris (Iris Boudreau), ambdues canadenques. Avui en dia, Joventut ha publicat el primer número, titulat Lliçó 1: Bones maneres (març de 2021).


LES LLIÇONS DEL PROFESSOR POCA-SOLTA

Les lliçons del professor Poca-solta
Elise Gravel Iris
A partir de 7 anys
Rústica
15 x 21,5 cm
48 pàgines
Color
10,90 €
Col·lecció Joventut CòmicINFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Estàs a punt de rebre la primera lliçó per graduar-te en Totologia. El professor Poca-solta i el seu assistent Número 13 es disposen a ensenyar-te BONES MANERES.

Gràcies al peculiar mètode del professor Poca-solta aprendràs a comportar-te en societat de la manera més divertida. Però t’advertim que els seus consells i demostracions no són els més apropiats…

El professor Poca-solta té una manera d’ensenyar bastant poc formal. Es dirigeix als seus alumnes com a «espècie de cucs verds i fastigosos» i, per a ensenyar-los bones maneres, els dona consells com, per exemple: per ser distingit cal netejar-se la boca amb la màniga de qui tinguem al costat a taula a l’hora de menjar; sempre hem d’assenyalar amb el dit a tot aquell que sigui diferent a nosaltres; o, si volem que ens facin un favor el més ràpid possible, la millor manera és repetir el que volem sense parar fins que l’altre perdi la paciència.

El seu discurs és tan políticament incorrecte que actua com una psicologia inversa terriblement efectiva i divertida per als nens. Però perquè tingui efecte, és necessari que els lectors sàpiguen captar la ironia que hi ha rere les paraules del professor, pel que recomanem aquest llibre per a nens de més de 6 anys.
Enllaços:

- Fitxa d'Elise Gravel, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Iris, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de la col·lecció Joventut Còmic, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de l'Editorial Joventut, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de l'Editorial Joventut i Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada