30 de juliol 2021

Edicions Salòria (1) / Meraki Editorial (1): El petit científic, de Carlo E. Gallucci i Dani Gómez


[Darrera actualització: 13 d'abril de 2023]

Edicions Salòria és una editorial catalana independent fundada el 2002 a La Seu d'UrgellMeraki Editorial és el seu segell dedicat a la literatura infantil i juvenil creat el 2021.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de la col·lecció de còmic infantil El petit científic, escrita per Carlo E. Gallucci i dibuixada per Dani Gómez, ambdós catalans. Avui en dia, hi ha dos números publicats: El petit científic malvat (juny de 2021) i El petit científic còsmic (setembre de 2022).



El petit científic
Carlo E. Gallucci Dani Gómez
A partir de 6 anys
Cartoné
22 x 18,5 cm
Núm. 1: 56 pàgines. Núm. 2: 60 pàgines
Color
13 €


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL del núm. 1

Des que va descobrir el llibre «La guia del científic malvat», del Dr. Víktor Von Jansson, el Roc somia poder convertir-se, ell també, en un gran científic malvat.

El Roc és un veritable geni, i té moltíssima traça amb la ciència. Ara bé, tan sols hi ha un petit problema: tots els experiments li surten malament!

Que potser s’ha equivocat de camí, i no té fusta de científic malvat? Només hi ha una persona al món capaç d’ajudar-lo…

Aquest és el primer títol de la col·lecció de còmic de Meraki i serà una sèrie de diversos títols del personatge protagonista, en Roc. Una proposta per a nens i nenes que ja comencen a llegir i a descobrir el llenguatge i codi dels còmics.

AUTORS

DANI GÓMEZ

Dani Gómez és un nom absurdament comú.

El Dani Gómez d’aquesta biografia sempre diu que, si xutes una pedra de sota en surt un Dani Gómez i, si xutes aquell Dani Gómez, és probable que de sota te’n en surti un altre. Potser té raó. Només en el centre a on treballa com a professor d’animació i llenguatge del cinema ja en són dos, de Dani Gómez.

A en Dani sempre li ha fet gràcia pensar en com seria ser el primer Dani Gómez a destacar en algun àmbit: periodisme, audiovisuals, estudis teòrics sobre el mercat editorial... però sempre hi ha trobat un Dani Gómez que el precedia.

I, sí, no és l’únic Dani Gómez il·lustrador. A Colòmbia n’hi ha un altre. Però d'ençà que el nostre Dani Gómez es dedica a escriure i il·lustrar llibres, allò de destacar ja no li sembla tan important i es dedica més a gaudir de la feina, a intentar millorar cada dia, a deixar un petit consell per a la seva filla en cada dedicatòria.

A més, és el primer i únic Dani Gómez de l’escala de veïns!

CARLO E. GALLUCCI

Felicitats per la seva compra d’un Carlo E. Gallucci Vallcorba™ (C-EGV29-X-86)!

Es tracta d’un model de Carlo™ que s’ha utilitzat amb graus diversos d’èxit en àmbits com el periodisme, l’audiovisual, la comunicació corporativa, la lectura editorial o l’ensenyament tant a secundària com en l’àmbit universitari.

Però l’ús principal per al qual l’ha dissenyat el fabricant és l’escriptura. Models de Carlo E. Gallucci Vallcorba™ han publicat llibres com Pol i Quim (amb il·lustracions de Dani Gómez, 2017 Editorial Llop Roig), El gnom de balcó (amb il·lustracions de Dani Gómez, 2020, Editorial Bindi Books) i El petit científic malvat (amb il·lustracions de Dani Gómez, 2021, Editorial Meraki) i han resultat finalistes de concursos literaris com el Premio Domingo Santos 2020 i el XVII certamen de relato “Dónde está la Navidad?” 2021.

Però la pregunta més important és: “Per a què vull fer servir el meu Carlo E. Gallucci Vallcorba™?”

Això està a les seves mans! Benvingut a la família de productes de CarlCorp™!


- El petit científic malvat (juny de 2021)
- El petit científic còsmic (setembre de 2022)




Enllaços:

- Presentació de Meraki Editorial, al web de l'editorial
- Fitxa d'El petit científic, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Carlo E. Gallucci, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Dani Gómez, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de Meraki Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Meraki Editorial Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada