dimecres, 7 de juliol de 2021

Pol·len Edicions (3) / Edicions Bellaterra (1): les obres de Ian Bermúdez


Pol·len Edicions és una cooperativa editorial independent catalana, especialitzada en pensament crític. Ha publicat alguns còmics en català.

Edicions Bellaterra és una editorial independent catalana fundada per Feliu Riera i Domènech el 1973.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català de les novel·les gràfiques Transito Transitem, ambdués escrites Ian Bermúdez i dibuixades per David Cantero i Lucia de Palau, respectivament.

Transito va ser publicada per Pol·len Edicions i Edicions Bellaterra a través d'una campanaya de micromecenatge al web de Verkami, la qual va acabar amb èxit el 14 de novembre de 2015. Va ser publicada aquell mateix mes. Avui en dia, està esgotat.

Transitem va ser publicada per Pol·len Edicions també a través d'una campanya de micromecenatge al web de Verkami, la qual va acabar amb èxit el 19 d'abril de 2021. Va ser publicada el juny de 2021.Transito
Ian Bermúdez David Cantero
17 x 24 cm
Color (portada) blanc i negre (interior)
88 pàgines
20 €
Novembre de 2015
Esgotat
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Transito és una novel·la gràfica escrita per Ian Bermúdez i il·lustrada per David Cantero que parla de ser trans, de les possibilitats que hi ha en aquest camí, de poder ser trans de la manera que es vulgui, de la recerca de la felicitat.

Quan una persona trenca amb les estructures internes amb les que percep la seva identitat, gènere i sexe, un nou món apareix i la vida s’omple de possibilitats infinites. La Mercè transita per noves sendes i mentre camina trobarà persones que li mostraran realitats que mai abans hagués pogut arribar a imaginar. Una novel·la que convida a reflexionar, riure, dialogar…i que, des del món del còmic, amplia el ventall multicolor de referents trans. El relat ficciona l’experiència de l’Ian Bermúdez i permet així incorporar una sèrie de personatges que mostren la fluïdesa amb la qual es pot viure el gènere i la sexualitat, de la diversitat de cossos que poden existir més enllà del rígid binomi biodona biohome.Transitem
Ian Bermúdez Lucia de Palau
17 x 24 cm
Color (portada) blanc i negre (interior)
104 pàgines
20 €
Juny de 2021

INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Transitem és un còmic, una novel·la gràfica escrita per Ian Bermúdez i il·lustrada per Lucía de Palau.

A Transitem Xavier ha pres una decisió important sobre la seva transició. En paral·lel, la seva feina com a professor i les experiències de les seves amistats li permetran entrar en contacte amb la resta del col·lectiu, i alhora obrirà els ulls sobre les dificultats que encara els queden per superar a les persones trans. El retrobament amb les amistats i la realitat de l’escola en la qual treballa despertaran les seves ganes de crear un canvi en la societat. A partir d’aquí, entrarà en contacte amb l’activisme, s’obrirà a una nova xarxa d’afectes i, amb sorpresa, descobrirà emocions i sentiments que mai no hauria imaginat.

Sobre Transitem, han dit:

“Pots creure que Transitem és una història gràfica de referència trans o el dibuix de les nostres vivències, però és molt més que això. Transitem relata, a més, una gran història de lluita i llibertat, i dibuixa unes vides de les que tothom podrà aprendre. Especialment tu, estimada persona cis.”

Judith Juanhuix, Mare trans, activista i científica.

“La història del Xavier ens dona l’oportunitat d’escolta i aprendre sobre vivències trans, i pot ser una llavor de converses i vincles. No te la perdis!”

Bel Olid, Escriptora, traductora i professora de llengua, literatura, traducció i escriptura creativa.

“Transitem demostra que és possible apropar al gran públic la realitat de la comunitat trans sense explotar el dramatisme; i ens retrata com a persones de carn i ossos, amb les nostres alegries, esperances i capacitat de construir un futur.”

Eric Sancho Bru, Impulsor del fons Identitats Trans i Gènere de la Biblioteca de Nou Barris.
Campanya de finançament popular

Per publicar Tranistem, tant en català com en castellà, es va fer una campanya de finançament popular a través de la plataforma Verkami.cat. En l’enllaç Transitem, novel·la gràfica, podreu trobar tota la informació de la campanya, així com els vídeos de suport que ens fan fer arribar vàries persones.


Enllaços:

Presentació de Pol·len Edicions, al web de l'editorial
Fitxa de Transito, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Ian Bermúdeza Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa de David Cantero, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Pol·len Edicions, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Edicions Bellaterra, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Pol·len Edicions Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada