divendres, 9 de juliol de 2021

Norma Editorial (22): Vinyetari, de diversos autors


Norma Editorial és una empresa catalana fundada per Rafael Martínez l'any 1977. El mes de maig de 2018 va publicar una revista amb el seu catàleg de còmics i altres productes en català: Còmics en català. Vinyetes que parlen la teva llengua.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició del volum Vinyetari. Les millors historietes de no-ficció del Premi Ara de Còmic en Català, publicat el juny de 2021 i que inclou històries curtes de diversos autors.

El 25 d'abril de 2020, el diari Ara va anunciar la convocatòria del Premi Ara de Còmic en Català, amb el suport del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i de Norma Editorial. És tracta d'un concurs internacional d'historieta per a obres curtes inèdites de no-ficció. L'impulsor i coordinador del premi és el periodista Xavi Serra. El 29 d'octubre de 2020, es va anunciar que el guanyador era l'autor Pep Brocal.

El 30 d'abril de 2021, es va convocar la segona edició del premi. Es poden consultar les bases al web del premi.Vinyetari. Les millors historietes de no-ficció del Premi Ara de Còmic en Català
Diversos autors
Cartoné
19 x 26 cm
272 pàgines
Color
24,90 €
Juny de 2021INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL [del núm. 1]

UNA ANTOLOGIA DE CÒMIC QUE ENS PARLA DE LA NOSTRA REALITAT

Presentem 18 historietes en què preval la força del llapis com a eina per revelar el món que ens envolta però també el que amaguem dins nostre.

En aquesta selecció hi ha obres de reporterisme en vinyetes, còmic històric, testimonis en primera persona, autoficció, humorisme i experimentació gràfica: obres que reflecteixen la gran varietat de maneres d’acostar-se a la realitat, o almenys a una idea de la realitat filtrada pels recursos expressius del còmic i la subjectivitat de cada autor.

Una veritat personal sense intenció fotogràfica ni pretensió d’objectivitat, una veritat dibuixada i literària, perfecta per transmetre emocions, desafiar convencions i recrear la memòria col·lectiva o personal.


Enllaços:

Fitxa de Vinyetari, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Pep Brocal, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Norma Editorial, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Norma Editorial Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada