dijous, 1 de juliol de 2021

Símbol Editors (3): Josep, d'Aurel, Jean- Louis Milesi i Audrey Rebmann


Símbol Editors és una editorial catalana creada el 1998. Ha publicat alguns còmics en català. El desembre de 2019 va anunciar la publicació d'una nova col·lecció de novel·les gràfiques, titulada Il·lustrada.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic francobelga Josep, realitzat per Aurélien Froment, Aurel (direcció i autor gràfic), Jean- Louis Milesi (guió) i Audrey Rebmann (adaptació i compaginació). Va ser publicat el desembre de 2020 a la col·lecció Il·lustrada, amb traducció de Joan-Lluís Lluís. És l'adaptació gràfica de la pel·lícula d'animació homònima dedicada a la vida del dibuixant català antifranquista Josep Bartolí. Se n'han publicat una segona i una tercera edicions, el gener i el maig de 2021, respectivament.Josep
Aurel, Jean-Louis Milesi i Audrey Rebmann
Cartoné
19 x 26,5 cm
152 pàgines
Color
22 €
Col·lecció Il·lustrada
1a edició: desembre de 2020. 2a edició: gener de 2021. 3a edició: maig de 2021
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Febrer de 1939. El govern francès es veu desbordat per una riuada de refugiats republicans que fugen de la dictadura franquista creuant el Pirineu. Des de la frontera, són conduïts i internats en camps de concentració on molts d’ells moriran, esgotats per la fam i el fred, per les condicions infrahumanes de manca d’higiene i d’assistència sanitària que es trobaran als camps.

En un d’aquests camps, dos homes, separats per una filferrada, es faran amics. L’un és un gendarme, l’altre és Josep Bartolí (Barcelona 1910 - Nova York 1995), lluitador antifranquista, pintor, escenògraf i dibuixant.

Enllaços:

Ressenya de Josep, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Fitxa de Josep, a Tebeosfera (en castellà)
- Fitxa d'Aurel, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Símbol Editors, a Tebeosfera (en castellà)

Fonts d'informació: els webs de Símbol Editors Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada