11 d’agost 2022

Astiberri (10): La petita gènia i la partida de shatranj, d'Álvaro Ortiz


Astiberri és una editorial basca creada el 2001 i especialitzada en còmic. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic infantil La petita gènia i la partida de shatranj, de l'autor aragonès Álvaro Ortiz, publicat el maig de 2022 a la col·lecció Txikiberri.La petita gènia i la partida de shatranj
Álvaro Ortiz
A partir de 7 anys
Rústica amb solapes
17 x 21,5 cm
168 pàgines
Color
18 €
Col·lecció Txikiberri
Maig de 2022

INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Per a gènies a partir de 7 anys

Vet aquí una vegada el sultà d’un país oriental llunyà a qui li quedaven dos desitjos per demanar a un geni. Animat per la seva filla Amina i la malenconia de la solitària vida a palau, el monarca decideix convocar el geni per demanar-li una cosa tan senzilla com un contrincant per jugar al shatranj, un antic joc de taula semblant als escacs. Tots dos es queden bocabadats quan en comptes del geni, se’ls apareix l’Ayu, la seva filla, que s’ofereix per fer realitat el darrer desig del sultà. Això sí, la petita gènia encara és molt jove i sembla que no controla gaire ni el shatranj, ni la màgia… Les dues nenes i el seu amic Ahmed hauran de viatjar molt lluny per redreçar l’espifiada de l’Ayu, l’aprenenta de gènia inexperta.

Álvaro Ortiz desplega tota la seva desimboltura i el seu talent de narrador al servei dels lectors més joves, amb una aventura moderna en un context de mitologia clàssica. Uns diàlegs àgils, un humor omnipresent i uns dibuixos dinàmics i plens de colors configuren la història ideada per l’autor aragonès, que ens transporta fins a deserts i palaus orientals per acompanyar l’Ayu en aquesta aventura, que esperem que sigui només la primera de moltes més.

"L’Álvaro ens porta una faula del passat plena d’ensenyaments nous. Una història que reivindica el dret oblidat d’aprendre tot equivocant-se, de no ser perfecte i d’envoltar-se de bones persones per poder créixer pas a pas. Regalaré aquest llibre com si fossin caramels!"

Sara Soler, autora d’Us

"Álvaro Ortiz sap fer que t’enamoris dels personatges i que no te’n vulguis separar. Vull que l’Ayu sigui amiga meva!"

Enrique Lorenzo, dibuixant d’Els Futbolíssims


Enllaços:

Presentació de l'editorial, al seu web (en castellà)
Fitxa d'Álvaro Ortiz, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de la línia Txikiberri, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Astiberri, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs d'Astiberri i Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada