22 d’agost 2022

ECC Ediciones (1): els còmics d'Alan Moore


ECC Ediciones és la divisió editorial, fundada el novembre de 2011, d'El Catálogo del Cómic, una empresa creada el 1995.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català dels còmics escrits pel guionista britànic Alan Moore publicats per ECC. Avui en dia, n'ha publicat dos: V de Vendetta, dibuixat per David Lloyd, i Watchmen, dibuixat per Dave Gibbons, ambdós també britànics. Varen ser publicats l'octubre i el novembre de 2021, respectivament, amb el segell encatalà a la coberta.

Les editorials Planeta i Columna varen fer una edició en català de Watchmen a finals de 2007.



V de Vendetta
Alan Moore i David Lloyd
Cartoné
16,8 x 25,7 cm
Color
288 pàgines
31 €
Línia DC Black Label
Octubre de 2021








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Inspirant-se en la imatge del conspirador britànic Guy Fawkes, Alan Moore i David Lloyd van crear a V, el misteriós emmascarat que es rebel·la contra la pèrdua de llibertat i de identitat en una Anglaterra distòpica que ha caigut sota la bota d'un règim feixista. Un món on tot el que no està prohibit és obligatori i en el que un sol home pot marcar la diferència.

Guanyadora dels premis Eagle 1982 al millor guionista i a la millor història, V de Vendetta convida a reflexionar sobre la submissió, el desig de llibertat i la rebel·lió davant de la injustícia. Tot un clàssic en la història del mitjà que, amb la màscara de V ja convertida en tota una icona revolucionària i el seu missatge plenament vigent, es publica per primera vegada en català.



Watchmen
Alan Moore i Dave Gibbons
Cartoné
16,8 x 25,7 cm
Color
416 pàgines
39 €
Novembre de 2021








INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Qui vigila els vigilants?

Nova York, 1985. L’assassinat cruent d’Edward Blake, el Comediant, deixa enrere un smiley tacat de sang i mobilitza els escassos lluitadors per la justícia que encara hi queden. Un dels més implacables, Rorschach (Walter J. Kovacs), emprèn una investigació que el farà retrobar-se amb el desencisat Mussol Nocturn (Dan Dreiberg), el poderós Dr. Manhattan (Jon Osterman), el multimilionari Ozymandias, considerat “l’home més intel·ligent del món” (Adrian Veidt), i la rebel i inconformista Espectre de Seda (Laurie Juspeczyk). Junts s’enfrontaran amb un passat terrible, sota l’ombra dels Minutemen, i tractaran de superar-lo per salvar el futur... si és que la fi, cada cop més propera, no arriba abans i destrueix la Terra per complet.

Alan Moore i Dave Gibbons signen potser la millor història de superherois de tots els temps, amb guardons tan prestigiosos com ara els Kirby, els Eisner, els Harvey i fins i tot el premi Hugo, que no havia estat mai concedit a cap còmic.


Enllaços:

- Ressenya de V de Vendetta, de Llop Segarrenc a ComiCat
- Ressenya de Watchmen, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de V de Vendetta, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Watchmen, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'Alan Moore, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de David Lloyd, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Dave Gibbons, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa d'ECC Ediciones, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs d'ECC EdicionesTebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada