25 d’agost 2022

Pol·len Edicions (4): Jacob. El treballador de la nit, de Matz i Léonard Chemineau


Pol·len Edicions és una cooperativa editorial independent catalana, especialitzada en pensament crític. Ha publicat alguns còmics en català.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic Jacob. El treballador de la nit, escrit per Matz (Alexis Nolent) i dibuixat per Léonard Chemineau, ambdós francesos, i publicat el desembre de 2021.Jacob. El treballador de la nit
Matz Léonard Chemineau
Cartoné
21 x 28 cm
Color
126 pàgines
24,50 €
Desembre de 2021


INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Jacob. El treballador de la nit és la vida il·lustrada de l’anarquista Alexandre Marius Jacob, qui va tenir una vida inusual. Al costat d’un grup que la premsa va denominar «Els treballadors de la nit», va capgirar la França de la Belle Époque amb nombroses expropiacions a les famílies més benestants i riques del país. Després d’expropiar, el grup deixava notes punyents on explicava que no ho feien per omplir-se les butxaques, sinó per repartir-ho entre les persones i les lluites que més ho necessitaven i per intentar enderrocar aquella falsa societat.

Sincer i íntegre, intel·ligent i generós, vehement i sensible, Alexandre Jacob és una figura que fascina i sedueix, abans i ara, i ha arribat a ser font d’inspiració del personatge de ficció Arsène Lupin. És la història èpica d’un home entranyable i únic, reflex d’una època passada, l’eco del qual continua ressonant al món actual.

Premi Lycéen Social BD 2019

Premi Quais du Polar BD 2019

Aquesta edició s’ha fet gràcies a la col·laboració de Pol·len edicions i l’editorial Txalaparta, que ha publicat el còmic en euskara: Jacob. Gaueko langilea, i castellà: Jacob. El trabajador de la noche.


Enllaços:

Presentació de Pol·len Edicions, al web de l'editorial
- Ressenya de Jacob. El treballador de la nit, de Llop Segarrenc a ComiCat
Fitxa de Jacob. El treballador de la nit, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Matza Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Léonard Chemineau, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Pol·len Edicions, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Pol·len Edicions Tebeosfera i el blog ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada