15 d’agost 2022

Edicions Salòria (4) / Meraki Editorial (4): Pardaleta, de Joana Estrella


Edicions Salòria és una editorial catalana independent fundada el 2002 La Seu d'UrgellMeraki Editorial és el seu segell dedicat a la literatura infantil i juvenil creat el 2021.

Aquesta entrada està dedicada a l'edició en català del còmic juvenil Pardaleta, escrit i dibuixat per l'autora portuguesa Joana Estrella, publicat el juny de 2022 dins la línia Meraki Còmic.Pardaleta
Joana Estrella
A partir de 13 anys
Rústica cosida
21 x 28,5 cm
216 pàgines
Un color
16,50 €
Línia Meraki Còmic
INFORMACIÓ DE L'EDITORIAL

Quan la Raquel ens comença a explicar la seva història, la Pardaleta ja ha entrat a la seva vida. No de cop, sinó de manera lenta i subtil, primer als passadissos de l’institut, després als assajos de teatre.

La Raquel només la coneix de vista, però compta els dies que falten per tornar a trobar-se-la i comença a fixar-se en petitíssimes coses, com l’etiqueta de la samarreta de la Pardaleta que li frega la pell del coll.

La Raquel comença a preguntar-se: “Quina és la distància que permet estar separat d’algú sense donar a entendre que no es vol cap distància?”

Amb aquest nou títol estrenem una nova línia juvenil. Aquesta novel·la gràfica ens apropa una història sobre canvis en l’adolescència, sobre la descoberta de la pròpia identitat en un moment de moltes preguntes amb respostes molt confuses, i ens parla, sobretot, de l’amor. Un llibre que ens interpel·la directament amb una sensibilitat natural i primària; la transparència dels sentiments que hi apareixen ens aproparan a una història on l’amor, tan abstracte i a voltes tan incomprensible, ens acompanya en l’aventura de créixer.

Una història que reivindica i dona visibilitat a l’amor LGTBIQ+.


Enllaços:

Presentació de Meraki Editorial, al web de l'editorial
Fitxa de Pardaleta, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Joana Estrella, a Tebeosfera (en castellà)
Fitxa de Meraki Editorial, a Tebeosfera (en castellà)


Fonts d'informació: els webs de Meraki Editorial Tebeosfera i el bloc ComiCat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada